onsdag 5 augusti 2020

Gösen på hugget !

Ja det kan man säga om gårdagens fiskepass, men han är ju slug den rackaren så man får ta till olika knep för att få rätt kod. Korta huggperioder var det och vi satte sista betet vid 16.30 och första huggsexan kom vid 17.30 och typ 25 min sen dött ett bra tag innan nästa sväng vid 19 tiden och sista perioden vid 20. 30 sen dog fisket helt nästan.

Det var sådan aktivitet under huggsexan att vi funderade på ta upp några spön ! Stor fisk blandades med något mindre fisk och även ej gk fisk. Vi släppte tillbaka massor av godkänd fisk och tog några matbitar med hem. Det som var extra roligt var att vi fick kontakt med så fin fisk, en grov landades och fick gå i retur efter foto och vägning, det var en urstark fisk på 5 kg prick. En grov fisk till tog under kvällen men gick loss strax innan håvning bakom båten. Krokarna på Westinarn var rejält stukade såg vi, så den blir kvar till nästa repa kanske. 

Bästa bete för dagen var Rapala Scatter Husky i Citronen och en Rosa/blå, både på rigg och på sidan. 8-12 meter bäst på riggen och 8 meter på ytfisket. Totalt tog vi nog drygt 25 fisk varav Rapalan stod för 24 gösar och Westins jätten för 1 av dom. Vi märkte det att dom tog lite bättre om vi gick upp i fart från 1,5 till 1,8-1,9 knop. 

skitfiske/kjelle

Inga kommentarer: