fredag 31 juli 2020

Ser bra ut vädermässigt för gösfisket.

Legat lågt nu en vecka då det varit segt på våra vatten med gösen, nu är man desto mer sugen så vi har planerat in lite gösfiske nu närmaste 10 dagarna. Denna lynniga fisk kräver bra väder vilket vi kommer att få nu ett tag framöver. Blir det stabilt så kommer dom igång rejält på våra djupa vatten vi kör på, Jonathan var ut och kände dom på pulsen härom kvällen, så dom är på gång får vi hoppas. För mig har alltid augusti varit bästa perioden för gösfisket, både antals mässigt och storlek. 

Längre tillbaka vi pratar ca 25-30 år så var det nästan bara "Stora Ciscon" som gällde då man gick ut på gösfiske. Blåvita samt Tigern gav alltid fina gösar även den röd/vita var het, idag har man helt annat i linändan vilket ger bra med fisk, men går inte att jämföra med vikt och storlek på det tidigare gösfisket.

skitfiske/Kjelle

2 kommentarer:

Unknown sa...

Härliga minnen du väcker när stora Ciscon nämns. Färgvalen likaså.

Vill påstå att den uppställningen är den sorgligt nog sen länge insomnade Bruno Petterssons självklara gös val. Kompletterat med Rebelen från o till. Färgen Coop på Ciscon trevlig oxå.

Unknown sa...

Bruno som var min läromästare på Ekoln bytte inte ofta wobbler, men så tog han mkt fisk och stora med. Vi kör den uppsättningen stenhårt på gäddan på hösten och än så länge finns inget bättre. När solen gick ner på Vreta sidan då firade Ciscon triumfer ute på flaket.

kjelle