tisdag 16 januari 2018

När och var är laxfisket bäst.

Nu har vi ju kuskat runt på flera arenor runt vårt avlånga land, vi kikar på Ystad - Kåseberga - Bornholm -Hasslö - Understen - Ljusne - Åland. Alla platserna har sin tjusning det kan ingen ta ifrån dom och alla platserna väldigt speciella var för sig.

Vi har inte som Team testat Landsort fast vi har så pass nära dit, men Jonathan varit där några gånger med mersmak, så det kommer vi att testa några dagar i maj som uppstart på laxfisket 2018. Jag tycker att det tidiga laxfisket inte känns som någon höjdare dels är fisken så svår att hitta och sen så köldstel och bjuder inte på några stora fighter. Laxen blir betydligt roligare att fajta då vattnet når 8-10 grader och upp mot 12-13 grader kan vara riktigt bra.

Understen har ju varit ett eldorado tycker jag för laxfisket under en 12 års period drygt som vi varit där men vi känner att vi vill utveckla det lite och inte bara gå i gamla skor, det finns ju massor av vatten söderut att utforska typ Singö/Norrtälje etc etc. För vår del så vart ju Åland en trevlig utflykt i fjol, har varit där tidigare, men bara över dagen nu körde vi ju lite längre där och till i år blir i princip allt fiske baserat runt ön.

Det togs 2017 fler laxar på Ålands vattnen över 20 kg än vad Understen gett på 8 år ungefär totalt, så det var inte så svårt att planera inför denna säsong, vi kom ju inte över 20+ fjol men hade 3 fina klossar strax under och det gjorde ju 2017 till en höjdare för oss. Flera laxar på 22-24 kg tas varje år, det är dom vi vill åt!

Skitfiske / kjelle

Inga kommentarer: