söndag 31 december 2017

Kort sammanfattning av fiskeåret 2017.

Det som sätter djupast avtryck är ju våra 3 första laxar som vi håvade 2017, som står i en klass för sig. Man skulle ju varit nöjd om man lyckats få en av dom under laxperioden, vi tog alla tre inom några dagar. 18.6 kg var vår första lax på detta år följt av 19,1 kg som sen fick sällskap av en på 17,8 på samma tur!! Vi lyckades även få ett hyfsat fiske resten av laxperioden men inte i dom viktklasserna, men som sagt mer än nöjd med laxperioden.

Gösfisket har varit riktigt bra för oss 2017, en och annan stor har tagits men framför allt gott om matgös som har berikat våra fiskestunder, både på hemmavattnet Ekoln samt långväga gösvatten.

Gäddfisket har varit klent för mig personligen då jag haft mkt annat som tagit tid i höst, dock var jag med Jonathan på en gäddresa där vi nitade några fina pjäser. Kul att se att kunskapen förs vidare. Ekolns grova gäddor får vänta till hösten 2018.

Lite investeringar har gjorts på båten som har nya instrument samt en ny dieselvärmare som ska ge oss värme under råniga/kalla nätter framöver, det blir nice.

Ett 20 tal laxpass väntas under 2018 och sen ett lite mer utvecklat gösfiske under aug 2018, efter det blir det en paus innan gäddfisket går igång.

kjelle

Inga kommentarer: