tisdag 23 juni 2015

Äntligen


Då har jag fått igång Bloggen igen via mobilen, varit så mkt så all koncentration lagt på fisket sista 2 veckorna, och full koncentration på logistiken för oss på årets resa.

Det gungar fortfarande under fötterna på mig då jag bara varit ur båten för att hämta bensin för 2-3 dagar ute på Understen/Norrsten, man vaknar tidigt av att det ryter i ett djupriggs spö, men inser bara att det väckarklockan som ringer och time att gå upp för jobb igen.

Onekligen det bästa fisket någonsin därute på dom 10 år jag kört där, så roligt att köra där i år så inget går att jämföra vad gäller laxfisket vi har i sverige, vattnet runt 10 grader och kampen med en 9 kg lax blir brutal då vattentempen gör fisken så stridbar.

4 - hugg och 6-hugg med flera fiskar mellan 10-15 kg gör ju att man tror inte det är sant,sånt tryck där flerhugget lägger spöna rakt bakåt o ner mot vattenytan och bara vrålar!!!

Vi körde i princip med 4 färger, omv pop-Bälingeskeden-Öhnerud-Grissly 07, krok bytte vi nästan varje dag, flera låg med raka skänklar och ringar skiftades i parti och minut, vädret var med oss alla dagar, och vi hade många hugg sent på kvällen typ 20.00 - 22.30. Mkt stödsömn dagtid då det ofta blir sent med sömnen.Funkar bra då man kan turas om och vila mellan håvningarna, bästa dagen för oss var 11 påslag varav 8 håvade, för några år sen fick man den fångsten på en säsong därute, vilket var mkt bra.

skitfiske/kjelle

1 kommentar:

Team Karlberg sa...

Bara å gratulera till erat kanonfiske, ni e grymma.
Mvh jonny.