fredag 18 juli 2014

Ekoln 17/7

Det var en härlig dag med massor av sol och frisk luft, gösen inte riktigt på gång ännu i vår djupa pöl vi har här. Vi lyckades dock få med en fin matgös på 68 cm hem men för övrigt var det segt. Nån liten slips med hängde på men i övrigt var det lugnt. Vi har annars bra fiske på riggarna då den jagande gösen ej finns i dom övre massorna men igår vill dom inte alls, kanske var det värmen det var olidligt varmt några timmar.Annars var det ett härligt bord som dukades upp med kyckling sallad och hembakta kakor så det gick ingen nöd på oss precis.

Rapala Husky blå/silver fick agera fångstgivande bete till matgösen och jag tror även den lilla slipsen tog på den med. Insatsen som gjordes i veckan med mätare/givare kändes lyckad då helt andra värden visades både vid tankning samt vid förbrukning. Nästa insats blir sortimentskåpet men där gick det ej att beställa som privatperson utan vi måste åka till Järfälla och deras centrallager och hämta ett skåp, det är ju bara 6 mil dit så det löser vi ev på fredag.

Det gick hur bra som helst köra sakta med dom gamla drivankarna vi använde på Vänern, med dom påkopplade nu kunde vi styra i sakta fart fram över fjärdarna, vi körde från 1,4 knop till 2.1 knop. Flippern otroligt stadig med dessa drivankare så det blir nog fler resor med dom på.


Skitfiske / Kjelle

Inga kommentarer: