fredag 19 juli 2019

Nytt gösfiske igår på vårt andra gösvatten.

Det kan verkligen skilja på dagar och även från sjö till sjö, gårdagens gösfiske skiljde sig verkligen från det som var dagen innan. 2 små sprättar och 2 gäddor samt ett par abborar, det var segare än sirap trots bra med bete och bildligt talat 100 tals fina ekon på lodet. Men dom ville inte så var det men en kvart innan vi skulle plocka upp för dagen nöp det på bra på ena riggen, 39 fot och 4500 gr präktig gös som fastnade för våran Rapala Scatter. Vattnet 2 grader varmare och vi hade vid avslut 19.7 grader. Värmen som är i antågande kommer att göra gott för gösfisket får vi hoppas.

skitfiske / kjelle

2 kommentarer:

Mazze sa...

Hej
Intressant med att ni kör med djuprigg. Har intelyckats på på djupriggen. Vilka djup och vilket avstånd till betet? Wobblers som funkar för riggen?
Jag kör mest med nisse, rapala djupgående och en amerikansk djupgående wobbler (glömt namnet)
och då blir fiskedjupet mellan 3-6 m ca. Ibland mer ytgående när det är mörkt.

mvh
Magnus

Team Bälinge sa...

Det är helt överlägset ibland, men det ska vara djupa vatten och man ser ju på lodet vart gösen är. Bara placera betet på rätt djup så smäller det. Bra djup för oss är 9 -14 meter. Avstånd mellan bete/lod 60-100 fot beroende på vind stumlinan ett måste nästan annars åker man runt med smågös på. Drivankare och låg fart 1.4 - 1.8 knop har visat sig bäst.

skitfiske / kjelle