söndag 16 juli 2017

Gösfiske och lite annat!

Gösfisket börjar komma igång lite, Jonathan ute igår med sin båt och riktigt bra fiske med  5 fina matgösar samt nästan lika mkt tappat! Kul att det börjar röra på sig dock fattas lite vattentemp för att det ska bli på topp.

Oerhört mkt besök på ett av mina sista inlägg gällande golvjobbet i Flippern, jag har alltså förstärkt upp golvet lite då det är lite svaj i det, där centrumbrunnen sitter för handpumpen så har jag ju en lite större brunn sitter och där även en el-pump sen tidigare. Från det hålet så kan man sträcka sig in ganska långt och har sen lagt tryckt virke dim 45x45mm 2-3 st tvärs under gamla golvet och skruvat det uppifrån.

Lite längre fram så har jag sågat upp golvet tvärs över och monterat en aluminiumplåt med urfrästa ovala hål i, går även bra att borra typ 8-10mm så den blir full av hål. Golvet i flippern lutar ju framåt och vattnet hamnar längst fram vid tröskeln till sovkabin!! Men inte nu mera i vår flipper, vattnet rinner ner i gatubrunnen om vi får kalla den så, och sen pumpar man ut det i sjön igen med el-pumpen!!

OBS!  Tänk på då du sågar att inte gå fullt ut mot skafferidörren för där kommer underskrovet helt plötsligt, mittgången i Flippern sitter nämligen lite åt vänster placerat. Så man får sätta en list sen som styr ev vatten ner i rännan på dom sista 10 cm på babordssidan.  Jag har inget bra foto ännu men släpper ut det senare då allt är klart. Golvet vart grymt mkt stabilare efter regelsättningen!!

Demontering av dom gamla instrumenten pågår samt kablaget som tar mkt tid då det är mkt som måste tas ner, givare på väg hem med till nya Garminen. Vi valde en lite vassare givare än standard för att få så bra resultat som möjligt.

skitfiske / Kjelle


Inga kommentarer: