tisdag 20 juni 2017

Laxfisket 2017

Då har man börjat hämta sig efter dom långa trollingpassen och även gjort några dagar på jobbet med. Hur fisket varit? Jo vi började årets fiske med något som heter duga vad gäller vikt på lax, dom första 3 laxarna vägde 18,6-19,1-17,8 !!! Sen var det dags för tävling på vattnen utanför åland där vi tog dom 3 klossarna, vi brände en stadig fisk och håvade en 6.5 kg fisk  under tävlingen. Första dagen vart helt inställd och dag 2 var så framflyttad så den nästa gick ihop med dag 3, vi fick sova drygt 2 tim mellan dom två dagarna. Sista dagen vart bom för oss med alldeles för svag vind, om det nu fanns någon. Ett kanon evenemang som vi återkommer till och vilka fina vatten det finns på den sidan, samt sjyssta natthamnar som man kan angöra om man fiskar österut.

Understen gav oss fina fiskar i början då vi kom tillbaka till svenska sidan och bra fiske v-2 på vår tour med flera laxar 10-13,5 kg. Sen lyckades vi komma in i en formsvacka där vi körde bom i flera dagar innan det rättade till sig igen, med 3-4 laxar om dagen. 2 inblåsta dagar vart det på hela resan och det måste ses som ett bra facit. 16 håvade laxar och 14 brända/tappade vilket var lite högt antal men i år är det många som tappat fisk, lite mer än vanligt över lag tror jag.

Jag har hört att man till nästa år flyttar fram Ålands träffen några dagar, vi får väl se vad som kommer i tryck senare.

Jonathan kommer med ett fotocollage senare!

skitfiske / Kjelle

Inga kommentarer: