tisdag 9 februari 2016

Flippern som fiskekamrat.

Livet är tillbaka efter flunsan! Ja det var skönt komma igång igen idag och man känner att kroppen är renad från allt slagg man samlat på sig.

Flippern som fiskekamrat det var det jag skulle skriva lite om, man ser varje år fram emot nya äventyr med grabbarna med spännande resor och brutala påslag av vandringslaxen. Sällskap på våra resor är ju förstås Flippern som vi billigt inhandlade ute på Värmdö 2012 på sommaren, många timmar har ju lagts ner på den för att få den till vad den är idag. Kanske det återstår ett bra gäng till med timmar innan vi känner oss helt nöjda och klara med den, men vi måste ju fiska med så det får ta några år.

Vi går in på 4 e säsongen med ekipaget nu till våren och ständigt förbättrar vi och gör den mera optimal hela tiden, vi ska ju nämna att denna gamla finska volvo inte är helt optimal som båt men om du ska ha ett bra trolling ekipage, med komfort / stabilitet / utrymme och till en överkomlig slant, så är det ett mkt bra alternativ.Du fiskar hur bra som helst vid tuffare vindar, oerhört stadig.

Maskinmässigt bör du ej ha mindre än 130hk på denna båt, jag vet dom som har mindre maskiner på och åker man 3 personer + packning då går dom tungt i sjön, valet vi gjorde med Suzuki 140 ångrar jag inte då det hela tiden finns att ta av och man åker lugnt på delgas med mera resurser kvar. En motor skall alltid vara lite över för att gå bra/billigt både på transporten och trollingen.Jag minns för 7-8 år sedan så låg vi bakom en Flipper som gick ut från Sundsveden med 200 hk på aktern!!

Går du i tankar om att skaffa en beg Flipper och börja ombyggnaden till en trollingbåt så hör gärna av dig för lite goda råd, skaffar du motor separat för att montera på gammalt skrov välj ej större maskin än 140 hk, svårt att få dom försäkrade med större motor.

Till våren mellan våra laxresor ska vi palla upp båten och ta bort den gamla färgen under, efter allt grundarbete skall en ny hård färg läggas på, då kommer den att bli finare ändå.

skitfiske / kjelle

1 kommentar:

Blogger sa...

BlueHost is the best web-hosting company with plans for any hosting needs.