tisdag 6 oktober 2015

Trailervalet.

Ja det var många faktorer som skulle vägas för och emot innan jag tog beslutet att välja Vlemmix 1800. Efter vägning på bilprovningen med avkopplad kärra från bilen och vågen stannade på 1660kg inkl trailervikten, drog jag bort vikten på kärran så var det1300 kg som tillhörde båten. Fanns några saker på kärran som vägde extra, men båtens vikt 1285 kg ca. Med det facit i handen så började jakten på en kärra som skulle uppfylla mina krav. Jag tittade på TK boggie 2 ton och Bålsta 2 ton boggie men släppte den tanken ganska snart då det kostade så pass mkt mer och för bara 40-50 kg mera last. Fogelsta 1800 kg fanns med i bilden och likaså Benderup och Variant Ocean likaså där med 1800 kg, dom 3 mod lastade 1340-1380kg. Bålsta har en 1800 vagn med, men låg för högt i pris med en lastvikt på 1380 kg där med.
Vlemmix 1800 lastar 1400 kg och då har jag valt den mod som är 631cm lång, dom har en som är över 7,0 met och som lastar 1350 kg.
Det räcker gott med den något kortare modellen och bra med plats mellan trailer och bil då båten fått rätt kultryck, kärran går grymt stadigt på vägen både lastad och tom, tvärbalkarna ligger lågt i ramen vilket gör att båten sjunker ner lite i kärran och blir grymt stabil/stadig.
En mkt bra konstruktion på lysramp/stödhjul stadigt winchtorn och en rejäl ram med bra balkar tvärsöver gör att det känns rätt, sen inte heller helt fel med en prislapp som stämmer med. Nu har vi utrustat denna lite extra med extra sidostöd så vi har 3 st par per långsida och även en tippvagga i centrum. Under resans gång framöver så får vi se om det dyker upp justeringar som behöver ordnas, men så är det ju med det mesta vad gäller trolling ekipage.

skitfiske / kjelle

Inga kommentarer: