söndag 31 maj 2015

Hemma igen

Hektiskt dygn med lite sömn mellan fredag - lördag med bilköp i Västerås tillbaka till Uppsala och ut mot kusten. Landa på Sundsveden vid 22.00, kudden vid 01.00 och upp igen 05.30 med tunga ögon.

Grejerna ute vid 07.30 i bra trollingväder, 11.30 kommer hugget längst ut på planern och en 7,5kgs vandrare går i håven. Strax efter river det i på ytterligare ett ytspö som får bekänna färg. Förstår direkt att något är galet och är 99,99% säker på att en säl nypit laxen, då 1014fot lina lämnar rullen trots 1,5knop och två tummar på spolen med en 0,45mm ruskigt när bristningsgränsen. River en sida helt inkl pulka och kör mot "laxen+sälen". Mitt under kalabaliken mosar det iväg på ett djupriggspö 12fot ner och kaoset är ett faktum, tyvärr går laxen loss efter ett par min, surt..
Pumpar/kvarnar i bästa Söröya-style säl-laxen som tillslut visar sig vara "bara"en felkrokad lax strax under 10 kg som efter diverse svordomar och ett knäckt spö går i håven. Med fettfenan 100% i behåll och MÄRKBRICKA i ryggen som kommer skickas in för förklaring.

Bryter tidigare än planerat vid 16.30 pga antydan till sjösjuka och huvudvärk från den obefintliga sömnen, inte bra..

Paus nu 1 vecka för oss med annat på menyn och åter v.24 + 25

Summering: Understen är hett, vi hade helt klart kunna fått fler. 8 grader i vattnet, fisken aningen utspridd kontra i fjol helt klart. Ytfiske klart bäst.

Skitfiske / Kjelle

1 kommentar:

LaxKungen sa...

Tack för en finfin rapport Kjelle! Hälsn från Laxfällen med mkt hög laxfeber ;-))!