söndag 1 februari 2015

Flipper 620

Ett ständigt pågående projekt men samtidigt mkt roligt och man håller sig väldigt uppdaterad på var som är bra och vad som är något man bör åtgärda. Jag höll ju på med Engelska motorcyklar på 70-80 talet och det påminner en hel del om det,många timmar blir det med overallen på.
Som laxtrollare tycker jag den är optimal även om det finns saker man kunde önska i produktionen av båten men vadå den är ju 37 år gammal, och det är som det är med det. Grov i plasten så när kapklingan och borrmaskinen används  får man ligga på rejält, för det är inget äggskal vi pratar om här, rejält med glasfiber som man önskar många nyare båtar skulle haft.
Vi har ju sågat om våran rejält på insidan och plastat om, samt coatat med toplack som följd, sofforna åkte ju bort direkt i båten som nu vart helt annorlunda och rymlig för oss, akterspegeln omgjord så den synliga skarv som finns mellan skrovsektionerna är nu borta helt. Det har ju gjort båten så mkt bättre och det känns som det var bra placerade pengar/timmar för att få det gjort.
Att ha den som boendeform på alla laxresorna och även då vi är ute på sommaren är verkligen smutt, man bor bra i den 3 vuxna, stor sovkabin,rejäl värme,gasolkök, vattenkokare, toalett, och en bra matlådevärmare vad kan man mer önska. Vi spar ungefär 18.000kr/år på att ha den som boendeform och det bara på laxtrollingen.
Stadig i sjön och känns mkt stabil med höga fribord som ger en behaglig känsla då man är ute i tuffa vindar, vi ska strax ge oss ut för en 3e säsong med Flippern på havets vidder och den har under vintern varit med om ett flertal förbättringar som gör den ännu bättre för oss. Jag antar att det blir några år till med vintermeck innan jag är färdig med den, det är ju halva nöjet med en trollingbåt.

skitfiske/kjelle
Inga kommentarer: