torsdag 25 december 2014

Fiskeåret 2014.

Fotot ovan är från Understen och vår första lax där 2014, en fin lax på 13,5 kg som var en av 2 landade fiskar den dagen, vi brände även 3 st så det var en hyfsad dag.
Nu var det ju inte där som årets fiske startade för oss utan vi tog sikte på Skånekusten för 1 veckas trolling i april då vattnet börja bli 6-7 grader varmt därnere. Vilket fiske vi hade under 5 dagar!!Trots lite strul som gjorde att vi vart lite sinkade någon halv dag, så var fisket helt sanslöst bra. Vi hade i dagarna före vi körde ner fått bra info och kordinater så vi kom rätt på en gång, även om transporten var lång så var det mödan värt. Om vi ej åkt dit ut så hade ju förmodligen facit varit ett helt annat.

Tror vi fick 54 påslag där vi var och 32 laxar landade!! Naturligtvis en hel del fisk mellan 6-10 kg, men även ett bra gäng mellan 10-13 kg, så att vi åker dit igen nu i april 2015 är ju inte så konstigt, klart värt pengarna.Bilresan hem gick som en dans och planerna på att återkomma fanns redan då i tidigt skede.

Hasslö hoppade vi över då jobb och annat påverkade vår vardag så nu ställdes siktet in på Understen som då fick lite extra dagar istället för maj fisket i Blekinge.
Vi brukar vilja ha 8-10 dagar därute på ett av Europas bästa laxvatten med en underbar arena för laxfiske, tror vi gjorde 12-13 dagar totalt vilket även gjorde att det vart vår bästa säsong på havet sen vi började med vandringslaxen.Vi hade onekligen ett bra flyt och hittade laxen bra medans många andra körde tomt, men så är det med detta fiske ibland. Man måste lägga ihop alla detaljer som vind-beten- strömmar, hur har vädret varit under dom sista 2-3 veckorna, alla dessa bitar måste in i bedömningen hur/var fisket ska köras.

Vårt facit på Understen vart 19 håvade varav 12 st var över 10 kg!!!!! Vi brände 10 fiskar varav 3-4 st var riktiga ånglok som bara dundra på, så det kändes bara för gott att avsluta laxsäsongen då i slutet av juni.Toppfisken på Understen vart 18,4kg, snacka om grov lax.

Gösfisket på hemmavattnet Ekoln inte så mkt att orda om då den är ganska svårfiskad, men vi har ju upptäckt ett annat vatten som ger oss lite mersmak inför nästa sommar/höst med nya besök där igen.
Det var dagar med 8-10 fina gösar samt lika många som var i samma storlek som fick gå tillbaka igen, så det ser vi fram emot igen.

Gott Nytt Fiskeår på er alla.

Kjelle


Inga kommentarer: