lördag 29 november 2014

Glöm ej portta pottin nu när kylan kommer.

Det nyper ihop lite nu till helgen med minusgrader ner till 7-8 grader och inte bra att ha otömt i toan.Var upp till båten och såg till att vintern är välkommen nu med allt vad det innebär.

Några mindre båtjobb ska till under vintern och batteriet ska väl underhållas samt att värmaren ska igång nån gång i månaden med, annars så ser vi fram laxfisket som för vår del drar igång troligen någon vecka in i april.

April kan locka bra med dom sydliga hamnarna i Ystad - Kåseberga - Abbekås - Smygehamn, kikar man på det sistnämnda så är det inte så långt ut till Krigers flak. Faktiskt lite kortare än vad vi hade fjol då vi körde från Ystad och rakt ut till dom heta spoten, tror vi hade 20-23 dist då och sen från Kåseberga var det drygt 15 distans.

Hasslö skall bli skoj igen då i maj, vi körde ju där tidigare några år men stod över i fjol då Ystad fick gälla på försäsongen, grymt bra fiske stundtals men oerhört beroende av vindarna annars hamnar man långt ut till fångstplatserna.

Understen får gälla som vårat bästa laxvatten, en härlig plats med en undervattens topografi som slår det mesta. Avståndet mellan Åland och Sverige gör ju att detta är den plats där man har störst chans att fånga grov lax då Östersjön trycks ihop som ett timglas och pressar laxen in i en smalare del då dom skall vidare mot Norrland.Mycket fisk mellan 10 - 15 kg och varje år tas det fisk mellan 15-20 kg. Våra toppar är 18,0-18,4-20,9 vid Understen, sen har vi ett rejält fång med fisk mellan 11-16kg.

Alla har vi våra favoritställen och detta är onekligen mitt/vårat, gärna lite laxgrått/mulet väder och helst en vind på 5-8sm gärna syd, då smäller det bra. Ökar vinden gör det inget sjunker den däremot blir jag besviken för då blir fisket ofta sämre. Vi har haft grymt fiske flera gånger då det varit hemskt väder med inslag av regn/blåst, så det är att föredra före svag vind och sol som är pest.

skitfiske / Kjelle


Inga kommentarer: