fredag 13 juni 2014

Kort paus på Understens fisket.

Vi tar en kort paus på vandringsfisket idag och imorgon pga tuffa vindar båda dagarna,på plats igen lörd kväll alt söndag morgon för 5 nya dagar av spänning på det grova påslaget. Blir bra på söndag och måndag sen tuffar det till sig på tisd och onsdag men på plats så gör vi det bästa av det och det kan bli en dag me ett kortare pass det får vi se, dom har ju haft fel förut. Torsdagen ser bra ut med så minst 3 av dom 5 dagarna kör vi och känner jag gastarna rätt så blir det nog tisdag med.

Tittar jag på det fiske vi haft så kan man inte vara mer än nöjd, klossen för i år är tagen redan men chansen på större finns ju alltid kvar, vi har tagit 9 laxar i håven och tappat 5 st, av dom 9 är 7 st över 10 kg vilket känns grymt bra. Medelvikten känns riktigt bra därute och det tas inte mycket fisk under 8 kg i år alla fall på dom rapporter man hör över radion och ser på bloggar samt den kontakt man har med andra team på bryggan.Haft samma ekolod i flera år men i år det så mycket mer laxbågar än det aldrig varit tidigare och fler med mig säger det, lite synd att nordan kom in igen men får det gå något dygn till så rättar laxen sig efter det med.

laxikonen Heiki Kärenen som onekligen är en färgklick därute och oerhört duktig på laxfiske gick ut med ett kort info på vhf radion i onsdags kväll och man kan inte annat än att lyfta på kepsen, vilken laxfiskare och vilken dag han hade. Vi var mycket nöjda med våra 4 laxar i onsdags men Heiki var värre ändå, han hade 7 påslag och landa 5 st laxar mellan 9-17kg, sen ett linskott på en stor lax och inte nog med det så höll han på med en som enl honom var mycket större än den på 17 kg. Det var skoj att höra honom berätta över radion vilken fantastisk dag han haft och jag önskar alla skulle hört hans utsaga, härligt Heiki.

skitfiske / Kjelle


Inga kommentarer: