söndag 1 juni 2014

Bra fiske på Bälingebåten igår lörd.

Ja då var kapten hemma igen efter ett gästbesök ute på Understens vatten, grabbarna kör själva idag sönd och brände fisk direkt på utlägg har jag hört.

Gårdagen var en trevlig tillställning där vi redan efter 1 timmes fiske drar på ett rejält rullande på taket av en tung fisk, David hanterar fiske lugnt och fint medans Jonathan river undan lite grejor, håvningen går bra utan något större bråk vid båten av laxen. 13,5 kg lax med en grym stjärtspole och grov i kroppen. Omvänd popcorn 20 gram gällde på den.

Vi tuffar på någon timme och dimman lättar mer o mer lite lätta krusningar kommer och pang! fisk igen på plainern men den väljer kliva av efter kort stund, Önnerud och 30 gram på den. Vi kör på nån timme senare är det dags igen även den fisken kliver av, Mossa och 30 gram på den.

Elfel på piloten och jag står med huvudet inne i elbestyren i bak och Jonnte greppar spö på taket , tung gumg och tung fisk på nu , helvete efter 30 sekunder kliver laxen av, nu var det inga glada miner i båten 3 raka tappade och vi bestämmer oss för att köra in i kaklet ikväll. Kort stund efter det att vi tappade den tunga fisken ser vi en hel del fina bågar på lodet i det området där vi kört större delen av dagen, PANG djupa riggen vräker ner spöt och laxen är krokad, den här gången gick det bra och 10,5 kg lax håvas och fotas innan retur. En härlig revansch för teamet efter dom 3 tappade.Den här fisken tog på Grizzly medium och färgkod 07, en bra riggsked som vi fått bra på speciellt på djupa riggen 37-45 fot.

Fisket lite sönderblåst och man får jobba hårt för att lyckas, dom vill inte ta ordentligt heller det märktes inte bara i vår båt utan flera andra tappade fisk, varav 2 rejäla klossar som gick loss. Ett 20 tal båtar på plats och ca 7 laxar upp vad vi kunde höra, vattentemp 6,2 - 8,1

Skitfiske / Kjelle

3 kommentarer:

team-marresfiskerapport sa...

Hej
Bra rapport ifrån ert fiske igår.
Ni visar återigen att ni är duktiga på trolling i havet vid Understen
stort + i kanten är detaljerna i rapporten :)
mvh Marre

Team Bälinge sa...

Klart man bjuder på det och det riktas ju främst till dom som rest långväga och lagt tid och pengar på sitt fiskeäventyr, dom kan ju behöva all hjälp som finns att komma rätt något så när från början. skoj om så många som möjligt kan dra på lax därute det gynnar alla som håller på med detta.

skitfiske/Kjelle

Team Bälinge sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.