tisdag 27 maj 2014

Stävöglan repad.

I dåligt skick var den då vi tyckte den glipa lite på ena sidan så vi tog den öglan och det gick lätt då det mesta var löst. Finns ju en avlång plan spännbricka som ska trycka mot stäven då man drar öglan innefrån. Den tunna rostfria plåten satt löst på fel sida om dom stoppklackar som finns på öglan, vilket innebar att muttrarana var dragna i botten utan att öglan var pressad mot skrovet. Undra vad dom gjorde 1978 och hur kontrollen var på båtbyggena, nu är det alla fall åtgärdat med ny stabil motläggsplåt som ska spänna mot skrovet, vi misstänker att vi tagit in lite vatten där som hamnat dels i golvet på främre delen av båten samt i ett av dom stora förvaringsfacken vi har framåt.

Svaret får vi om några dagar då Flippern ska ut och dyka i vågorna på Södra Kvarken, lördagen ser riktigt bra ut vädermässigt medans fredagen kan bli en kantboll men nog körbart efter lunch.Söndagen bjuder på friska fläktar och en hel del regn som det ser ut nu på YR samnt smhi kust men dom har ju haft fel förut med.
Den dag vi tog den stora därute så blåste det dagarna före 11-14sm och på dagen då monstret nöp på så skulle det varit 5-9 + gammal sjö så vi var lite tveksamma att åka ut, men vi tog chansen att testa alla fall och det var inte över 2 sm på hela dagen. Kommer ihåh allt som igår och vi gick upp 03.00 o packa bilen för resan mot den stora laxen, börja direkt på morgonen med att bränna en fin lax som hoppa 4 gånger innan den klev av, körde sen till 20.05 då besten nöp på ena riggen 7 meter ner, lyckan var enorm i båten med monstret vägt till 20,9 kg på Cadputers våg på ett spegelblankt hav. Hemma var vi 02.30 i Bälinge och efter det skulle Peter till Östervåla med den resan tar ytterliggare 45 min, jag kan nämna att han var tvungen att stanna på vägen hem och sova en stund.

Det kallar jag för ett laxpass.

Nu börjar årets bästa fiske.  skitfiske på er alla/Kjelle
--
Skickat från min Doro Experience®

Inga kommentarer: