fredag 7 februari 2014

Klart med energikällan.

Ja då var det klart med batterijobbet där bak, ut med det gamla dvs 2 st batterier som var kopplade till en strömkälla och den med det kablage som länkade dom ihop. Det vart nästan 4 meter grov kabel 35m2 som togs den. Nytt batteri på 100 amp ska nu försörja oss på ström ute på våra laxäventyr och då motorn går hela dagarna så är det fullt då vi anländer bryggan. Ligger man ute och idkar badliv och förbrukar en massa ström på kylskåp etc etc så är behovet av 2 batterier stort men inte till oss som har båten igång 15 tim i sträck. Vi har några jobb kvar innan allt är klart för södra sverige om 10 veckor.

skitfiske / Kjelle

4 kommentarer:

johanmarre sa...

Aldrig fel med 2 batterier och frånskiljare!
Då går man ju aldrig torsk! Piloter och övrig elektronik suger ju en del sås mvh johan//marre

Team Bälinge sa...

Jag har kollat upp det noga innan jag gjort åtgärden en 2,0 lit motor som ger 40 amp per tim i laddning till båten som tar ca 25 amp/tim med alla instrument och vattenkokare/matlådevärmare så är det ju lugnt. På natten går det ju 20 amp till värmaren samt någon nattlampa men jag har ju fullt då värmaren startas eftersom batteriet fullt vid ankomst bryggan. Har pratat med en expert på batterier och han sa att man bör ha 50 amp minst kvar vid start av den stora motorn och jag har minst 70 kvar på morgonen så jag hoppas det räcker.

Vi ses kanske på Understen / Kjelle

johanmarre sa...

Givetvis är de ju så! Men tänkte mest på om själva batteriet dör så har man ju alltid kräm! Sa nog göra om i fars båt med! Farsans df115 levererar ju 40A med men gör generatorn även det vid tomgång bör ju vara vid ett visst optimalt varvtal? Längtar till understen blir nog onsdag till söndag denna gången! Hoppas på en bättre flyt för oss vid ett eventuellt stormöte igen! Har grabbarna fiskat nån gädda? Mvh johan.

Team Bälinge sa...

Tror den skjuter i bra då man ligger något över tomgång på trollingen och vid transport in sen så skjuter den fullt garanterat. Skoj om ni kör häruppe igen ni har ju lite revanch att ta från förra året då den stora klev av. Vi kan höras senare över mailen så får du stalltips och genväg till håvningen.

kjelle