onsdag 15 januari 2014

Godìs hem idag

Jonathan kom hem idag med en låda godis inför vandringsfisket, vi byter i år ut samtliga plainerboardsklämmor som även ska göras om lite och få en annan utformning i konstruktionen med haken och kulan. Även riggarklämmorna blir nya inför årets fiske känns bra att det är fräscht på allt, dessutom så raspar dom upp sig med åren scottyklämmorna och får då en obehaglig effekt på linan. Nya linor på dels riggarna och även på plaimerboarden, sen några år tillbaka kör vi med nylon på båda dessa, riggfisket helt suveränt med nylonlinan dels för att allt oljud tas bort helt och hållet och vi vet ju att ljud fortplantas i vattnet och skrämmer fisken en del,  vi kunde se redan första året att det var helt klart ett lyft att byta från vajer till nylon. Vi använder dom gamla Canon utlösarna mot nylonen då vi stackar och det funkar hur bra som helst, till riggarna 1,0 mm och till plainerboarden 1,2 mm.
50 meter på riggarna och 80 meter till plainerboardshjulen.


skitfiske/kjelle

4 kommentarer:

Olzone sa...

Tjenare,

Menar ni Nylon eller Flät på riggen? för nylon sträcker väl ut sig lite mycket eller?

Mvh\\D

Team Bälinge sa...

Hallå - jo det sträcker lite på sig som all nylon gör men det är så lite och man behöver ingen ryckdämpare då vi kör med nylonen. Glömde skriva att man bör se över lintrissan fram om man har Canonriggar då linan vill skära ner i den så jag har bytt ut dom till vanliga block hur bra som helst, jag lovar att riggfisket blir så mkt bättre.

kjelle

Team Bälinge sa...

1,0mm nylon töjer sig väldigt lite om man fiskar på djup grundare än 45fot. Djupare än så får man rejält med tapp på vinkeln, så fiskar man ofta djupare skulle jag välja flät före nylon, aldrig mera vajer. Vi har dock fiskat med bra resultat ner till 55-60 fot i vandringslaxfart, men då är det rejäl vinkel. Det lilla töjet som blir under mer moderata djup, kompenserar ändå för det lilla tappet på vinkeln man har...

Vi har 7 kilos lod kan tilläggas. Skitfiske!

//Jonathan Team Bälinge

Olzone sa...

Hmm.. :-) cool erfarenhet. Tack för infon, skall testa detta själv också.
\\ David