lördag 4 januari 2014

Bra hamnar i södra Sverige

Man söker nya vatten och utmaningar under resans gång vad gäller laxfisket, kikat runt lite på vår södra del av sverige och även pratat med flera som testat vattnen i södra östersjön. Bra hamnar har du i Kåseberga - Ystad - Abbekås, kortare gångtid om du ska lite västerut eller sydväst än om man går från Simrishamn.
Vi räknar med drygt 1 vecka på dessa vatten under april månad, ser ut som vi blir några Team som kör ihop då, skoj ska det bli som vanligt.

Annars pågår lite båtjobb då temperaturen varit ok för arbete i ladan där båten står, vi tar bort dom stora klumpiga badstegarna/bryggorna där bak som är helt i vägen för det mesta. Monterat dit en mindre stege på styrbords sida som kan vara bra att ha dels på land då man ska upp i båten samt vid bruk på sjön. Båten ett helt annat stuk i bak utan dessa stora rörbyggnationer med brädor imonterade, bara en massa underhåll då dessa ligger i vattnet jämt och hasar. Vi ska även se över elsidan  senare och gå ner på 1 batteri då vår förbrukning inte är så stor samt den stora generatorn pumpar i så det alltid är fullt då vi kommer till bryggan. Har idag 2 batterier som tillsammans ger 140 amp och det kommer att bli ett 110amp batteri där framledes, det bör räcka hoppas jag, vi kör ju inga kylskåp utan det blir wallasen och någon lampa vid bryggan på kvällen som drar ur lite ur batteriet men inte mer än ca 20amp.
Blir med denna operation på båten av med ca 45 kg som inte är helt fel då jag ligger på gränsen för bilens dragvikt. Har vägt båt/trailer tidigare på bilprovningen till 1585 kg ny vägning igen senare i vår då vi ska iväg.

Skitfiske / Kjelle

Inga kommentarer: