fredag 13 december 2013

Fiskeåret 2013.

Ja det börjar gå mot sitt slut och snart är det dags för nya äventyr igen, året har ju inte bara handlat om fiske för oss utan det har varit en hel del med nya båten som sjösattes i april nere i Simrishamn där några fina laxar landades norr om Bornholm, några veckor senare var det dags för Hasslö och vattnen utanför Karlskrona som bjöd på friska vindar trots det var vi ute i 5 dagar med blandat resultat då blåsten styrde fisken väl långt ut. Fisket på hemmaplan vid Understen delades upp i 2 pass där vi startade upp 7 juni med 4 intensiva dygn och sen ner till Österlen och stor släktträff några dagar för att sen packa om båt och bil för nya äventyr.

På denna laxvända fick vi med oss Jonathan som precis kommit hem från Norge och guidning det kändes bra att teamet nu var fullt och vi satsade på några tuffa långa pass igen på Ålands hav, det var fina rapporter som kommit in så vi såg fram mot racet därute.Flippern väldigt skön att fiska ifrån och tröttheten som bortblåst så vi kände oss pigga varje dag vi körde runt därute. Att ha den som boendealternativ är ju bara så läckert då man kan få styra om fisket av väderskiftningar och man är hela tiden ambulerande och kan inställa sig när vindarna är bra och ej sitta och betala stugpengar, kabinen hur bra som helst för 3 vuxna.

Fisket då ? jag minns varje skaplig lax vi tog och då menar jag dom över 10 kg och var  och en av dom skänker mig såna vibbar att jag bara vill ut och på dom igen, utraset på många av dom var bara så att man hoppa ur skorna.Jag kan se det framför mig än idag då jag och David satt all spöna ner på Hasslö vi ska precis hälla i te och ta fram macka och kokta ägg,det vråååålar till på taket och spöt ligger rakt bakåt trots att vi har ganska hårda bromsar,  vilken fisk vi tar ingen bjässe men en sagolik fajt och 12,5 kg. Kan skriva ner många sådana från i fjol men då blir det fullt på sidan här. En fantastisk fin lax får vi på film uppe vid Understen på 18 kg som fick oss på fall alla 3, den var bara för grym dels i fajten som vi gjorde kort 6,5 min då linan skurit ner i spolen sen var den ju så kort och kraftig, helt makalöst fin. Att vi sen då vi tagit den ur håven smäller på en 11kg lax omgående gjorde dagen till en hit.Den stora får vi strax hem från konservatorn och skall pryda Jonathans vägg framöver.

Stort tack till alla som hjälpt till med att få Flippern till vad den blivit, haft mycket hjälp av Tomas på Silwer i Motala som hjälpt mig med elektroniken samt mycket annat med där man kört fast, Rådström som man har haft bra support från och som bistod oss då ny hydralik monterades. Mina Flipperkollegor i Avesta/Västerås/Gävle där vi haft hjälp av varandra och bytt tankar och funderingar kring båtarna det har varit en rolig säsong med massor av jobb men även en hel del lax har det blivit.
Bra beten i år är dom samma som vi alltid tar bra med fisk på även om vi i år kört med något annat stuk och lagt in en del NK- skedar som vi haft bra framgång med.

God Jul på er alla och skitfiske / Kjelle

Inga kommentarer: