onsdag 24 april 2013

Bilder från Simrishamn
Några bilder från vår vistelse i Simrishamn. 

Trögt fiske dag ett utan någon godkänd lax i  båten. Endast två små returer och en tappad (5-8kg). Dag två tog vi rejäl revansch med åtta laxar bordade varav två fick simma tillbaka (vilda). Utöver det tappade vi två samt hade två bomhugg. En härlig dag med ett häftigt femhugg inpräntat i minnet en lång tid framöver. Dag tre körde vi närmare Simrishamn ihopp om en "strandnära" storvuxen vandrare. Det började bra med en liten men stålblank vandrare på 5-6kg som fick simma vidare norrut. Sedan högg det en liten slips på samma bete och kort därefter klev det på en fin lax som även den högg på samma bete. Med den i håven och sparad för grillen trodde vi att dagens kod var knäckt. Men ack så fel! Inte ett pet på grejerna resten av dagen. 

Fördelningen mellan klippta och ej klippta fiskar även räknat med de för små laxarna var 7 klippta och 6 med fena. Alla med fena såg vilda ut.

Nå, det var en kort sammanfattning av vår resa ner till Simrishamn. En längre om revanschen vid Davids bank kanske det kan läsas om i svensk fiskepress framöver. Vi får se!

Skitfiske på er allihopa! Ska försöka uppdatera bloggen med nya båten och lite annat.

//Jonathan


Inga kommentarer: