fredag 29 mars 2013

Kalla nätter ett tag till.

Ja vi får räkna med kyliga nätter fram till slutet av kommande vecka sen kanske det ger sig lite, det får ju vara någon måtta på det det kalla eländet, fick ett sms av en fiskekollega där det stod om att det var 43 år sen vi hade så här kallt så länge in i mars/april. Tror dom flesta är nöjda nu med pulkor och skidor så fram för lite 10+ på dagarna och även nån + grad på nätterna.
För fisket är det ju segt med denna kyla och det ställer ju till det för hela vårens planering av att kunna komma någorlunda rätt i tid för fisket och jag tänker då på vandringen förstås, den vinter vi haft kommer ju att påverka fisket rejält inte bara det att en stor del av laxen stannar kvar till havs då det inte funnits energi i vinter till att äta upp sig rejält, utan då stannar man kvar och äter sig feta för 2014, sen den lax som går upp för vandring blir rejält försenad och kommer i glesa steg.Om jag inte missminner mig var det så här år 2010 med kraftig kyla och klent fiske och jag hade en lång disskussion med en av våra bästa laxtrollare där jag sökte svar, jag tror han hade rätt för sen år 2011 togs det rejält med lax på hög medelvikt vid Understen vill jag minnas. Angående vår resa mot skåne och Simrishamn så är det flyttat framåt till runt 20/4, och vad gäller fisket vid Hasslö så ruckar vi på det minst 1 vecka framåt så tidigast v-20.

ha en bra påsk/kjelle

3 kommentarer:

Team SSBA sa...

Härligt, då kanske vi ses i Hasslö v 20.
Jonas team SSBA.

Team Bälinge sa...

Tja Jonas - ja det blir nice har sökt din mail lite men ej hittat den. Vad gäller Hasslö så tror jag det tar fart v-20 men toppen kommer kanske gå där v-21 men känns som man inte törs chansa på det men det skulle nog funka....

kjelle

Team SSBA sa...

teamssba@hotmail.com
jonas