fredag 11 januari 2013

Fredagsmys med Flippern.

Vart några givande timmar efter jobbet idag med fortsatt service på nya ekipaget, länspumpen äntligen på plats, stora anoden bytt på Sukkan samt nya 4 tons spännband anpassade efter båten iordningställda och på plats.Vi har en bra lista på grejor som ska fixas nu innan vi drar söderut om några månader, vi räknar med att allt står klart till mitten av mars.
Inte bara båten som ska fixas utan man får väl se över utrustningen med och byta lite lina framöver samt införskaffa lite mera Owner 2.0 samt ett gäng med bra Okuma stl 10 rostfria ringar, kan rekomendera dom ringarna likaså krokarna då dom hållt bra under laxfisket på havet.Har testat andra krokar men håller en slant på Owners 2.0 krokar då dom är hårda och ej går av och dom böjer sig inte som andra krokar har gjort för oss. Dom tål även saltvattnet väldigt bra känns grymt fräscha även om du kört ett bra tag med dom, cuttingpointen i kroken känns bara så rätt.
Förutom service på nya ekipaget och all utrustning som skall ses över så ska vi hinna med en tyngre körkortsbehörighet på en av grabbarna, vi ska naturligtvis även ordna på båda två men det väntar ett stort äventyr för Jonathan längre fram i vår så vi avvaktar till hösten för honom. han får själv nämna om det som komma skall senare.

skitfiske/ kjelle

Inga kommentarer: