söndag 23 december 2012

Båt med potential.

Ja det är vad vi hoppas få ut av Flippern inför kommande äventyr, pratat med flera som har likadan båt och då man rättat till dom brister som finns så finns här ett riktigt bra ämne. Du behöver ej hyra stuga i samma omfattning som tidigare då urymmet i förcabinen är stort nog för 3 personer och så länge vädret inte sätter stopp med en rungande vinterkyla så slaggar man bra därinne med uppvärmning av en Wallas eller liknande.
det är en bra förarkabin med ståhöjd för 185cm viking, bra sikt ut både framåt och åt sidorna i dom stora rutor som finns, bekvämligheter i form av ett bra utrymme för spritköket och även en diskho där man kan stöka av en del efter lunchen.Om vi tar oss ut bakåt i båten så krävs det ett ingrepp på dom fasta sofforna för att få båten helt optimerad för fiske, nogrann mätning och en hel del timmar senare så är det klart för plastning och sedermera topcoat. Man kan efter detta jobb säga att båten har stigit rejält i graderna och passar in på det fiske vi håller på med där man måste komma till ordentligt dels då man jobbar för utsättning av beten samt då vi ska landa fisken som vi förhoppningsvis ska landa vid senare tillfälle. Det kommer säkert att dyka upp saker under resans gång som vi bör ändra på, dels tar vi åt oss av andra team som kör Flipper och sneglar på hur dom gjort och har sina grejor. Apropå grejor och annat löst man har i en båt så är stuvutrymmena mycket bra i Flippern där ett flertal fina inbyggda skåp finns, vi ska även fälla in ett på babordssidan i akter kuben som nu fått en vägg framåt.
Dom bakre dynorna behåller vi på ordinarie plats som skydd för batterierna samt att fungera som avlastningsyta för typ betesboxar eller någon väska man behöver ha undan då man intar båten för fisket.Vi ser fram mot lite bryggtugg med övriga Flipperåkare som härjar i Trollingflottan, en del har vi ju redan disputerat över nätet och telefon men skoj ska det bli att ses.

God Jul / Gott Nytt År. Kör försiktigt
Kjelle

Inga kommentarer: