fredag 19 oktober 2012

Båtbygget

Det är nu det börjar säger David och stortrivs med sågen och plasthinken och under sista resans gång kan man ju undra om allt det fina man gjort tidigare i höst med båten kommer att synas. Det mesta är begravt i slip och sågdamm trots att vi skärmat av båten med en pressening, jo det ska nog bli bra får vi hoppas med något dygn av rengöring. Vi får ett fint aktergolv där vi kan stå obehindrat och drilla Östersjölax som drar på akteröver, vi lägger golvet i veckan både monterar det samt inplastning i slutet av veckan.
Första veckan i nov handlar det om lite slipning och sen topcoat några varv, ser ut som tempraturen faller lite så det blir till att bygga in båten lite i ladan med en press samt slå på byggfläkten lite grand, nu funkar det utan då det är så pass varmt igen.Att det tar lite tid och bygga om båten samt utrusta den det får man ta huvudsaken det blir ett bra ekipage, antalet arbetstimmar på detta projekt har vi inte bokfört men om vi tar med allt från första stund då vi hämta båten på Värmdö så är vi nog i närheten av 250 tim och 15.000 i materialkostnad men då är takbågen och allt rosfritt med i den summan så det är väl rätt överkomligt.
Mycket el har bytts ut samt en hel del övriga investeringar har gjorts + detta med ombyggnaden av golvet finns ju också med i den summan, även om det tar emot ibland så är det roligt bygga en ny båt.

skitfiske på er alla / Kjelle

Inga kommentarer: