fredag 13 april 2012

Ny nylon på riggarna inför vårens fiske

Kör med Canon nypa vid stackningen funkar kanon-fisket så mycket bättre än med vajer och så tystnaden ljuvligt.

7 kommentarer:

Mooseater sa...

Å fan nylon! hur grov?

Team Bälinge sa...

Du ska använda 1-1.2 mm nylon och köp dubbla rörlås som du sluter med i båda ändar, jag lovar dig ett tyst och mycket bra fiske.

Team Bälinge sa...

Hallå - du använder nylon 1-1.2mm och sätt på 50 meter då har du så du klarar dig 3år, jag skär bort 12-13 met varje år då den slits lite på den yta man använder, speciellt i saltvattnet slipas den lite. Den är grym att fiska med jag lovar dig.

kjelle

Team Bälinge sa...

Precis som farsan säger, dock får man ta i beräkning att det blir ett ökat motstånd gentemot vajer dvs vinkeln blir lite större ned till lodet. Men funkar bra för oss ned till typ 45 fot i nästan 3 knop.

//Jonathan

Andy sa...

Hur funkar det ner till 100fot? Mycket mer "tapp" än vid vanlig vajer? Vad är fördelen förutom ljudet?

Mooseater sa...

Tackar! Ska testas, nu kör jag inte i saltvatten (ännu) och sällan djupare än femton meter men irriterar mig på ljudet ändå...

Team Bälinge sa...

Det blir lite tapp som Jonathan sa då du kommer ner djupare än 50 fot men då vi aldrig fiskar djupare än så känner vi inte av det så mycket.
Ljudet färdas ju även i vattnet och är det något fiskarna är rädda för så är det väl oljud, sen är ju vattnet en jonisk enhet och båten utrustad med massor av elektronik samt motorn som hela tiden pulserar ut strömmar, det elimineras helt med nylonen då den inte är ledande, där tror jag kanske den största vinsten ligger.
Riggfisket för oss har förbättrats oerhört dom sista 3 åren då vi använt nylon på riggarna + att man får behålla loden som ofta slitits av vid stacker då stålklämman glidit på vajern, aldrig mer vajer.

kjelle