söndag 25 mars 2012

Våren närmar sig.

Nu kan man ta av vintertofflorna på trailern och rusta för kommande fiske, vi ser fram mot vandringsfisket med dom urstarka laxarna i det allt varmare vattnet. Blekinge kusten ska få besök av oss under 5 fiskedagar i maj månad det ska bli skoj att köra där med Silwer Sweden och en kille från orten som gör oss sällskap med.
Understen och fisket utanför Upplandskusten alltid skoj och i år kanske ännu mer laddat då mängden lax i södra östersjön ger vibbar om ett kanonfiske längre fram, vi satsar som vanligt på en vecka med långa pass samt gastarna kommer nog köra flera pass själva med, så den lilla rydsen kommer att få många pass bland dom stora laxarna i år.
Tillsvidare gäller service på båt och utrustning, några rullar kvar som ska få ny lina av dom 17 som görs i ordning för vandrarna, vi har ju nyligen tagit ett nytt båtrekord för teamet på Vänerlax vilket känns otroligt skoj efter många år av försök att komma över 10 kg, att vi ska putsa på östersjölaxens viktrekord för teamet känns ju bara för tufft, men vi kör för det varje år.
Jag minns dagen som igår då David höll bjässen för 4 år sedan och vi försökte hålla oss lugna och kyliga innan vi fick in besten bredvid båten och jag skopade snabbt in den i håven, vi hoppade jämfota av glädje och skrek så det hördes till Helsingfors. Vi slet upp alla grejor och ropade på radion om någon kunde väga åt oss, Cadputer svarade och vi anslöt till deras båt för foto och vägning, 117 cm och 20,9 kg silver,skeden som laxen tog på fick efter det namnet Bälingeskeden.
En gammal ismo färg som utgått många år tillbaka, jag forskade och fick fram en gammal lista på Ismoskedar och där fanns den Ismo 14.

skitfiske/kjelle

Inga kommentarer: