söndag 26 februari 2012

Nylonlina 0,38mm...

Intressant läsning på diverse bloggar ang en lina som varit väldigt populär för oss trollare under många år, även vi har kört den fram till för 2 år sedan då vi ville ha bättre kvalite pga 3st linskott på fina fiskar ute vid Understen 2009 (även om det förmodligen berodde på skada på linan). Största boven är inte brottstyrkan i sig, utan att marginalerna blir små vid skador på en tunnare lina, plus att Big-Game:en är konstaterat ojämn i kvaliteten.
Vi har även testat Okumas lina som för oss vart lite för "torr" efter användningen i havet. Förra året körde vi Berkleys Sensi-Thin 0,42mm modell, grymt stum med hög brottstyrka. Även den bitvis ojämn i kvalietet med två returnerade spolar (naturligtvis fick vi nya). Väldigt dyr jämfört med andra linor.
I år kommer vi köra Platil 0,40mm med hög brottstyrka, vilket är behövligt på havet där vandringsfisken är mellan 10 - 20 kg. Förlorar 50-75m på full rulle men ökar kanske chansen att bromsa en riktigt stor lax i tid vad vet jag. Många av havets duktiga laxtrollare kör med 0,46mm på sina rullar.

Skitfiske/ Kjelle

Inga kommentarer: