onsdag 11 augusti 2010

Laxfisket på Singö 2010.

Ja, det var väl så där även om en del fiska bra stundtals och många fiska bom i flera dagar. Vi körde ju tomt på våra första strödagar, och när vi sen låg på långpass därute så kör vi tomt även första dagen,tror vi. Men kl 22.05 kastar David matlådan efter ett grovt hugg på ena riggen, en urstark lax tas med hårda nypor och utan pardon in i båten på rekordtid vikt 10,5 kg vilken fight.1 min senare slår nästa fisk på en till likadan ursinnig lax tas in på samma sätt men linan går 5 met från båten, 3 min senare slår ny fisk på och efter bra fight landas en 8,2 kg lax. Vi har ytterliggare en kontakt närmaste minuterna men ger oss 22.40 och anser oss mkt nöjda.
Vi går sen bom i 3 dagar så när som på en grov fisk som drar kopiöst innan linan smäller av, vet att ett annat Team tog den några dagar senare då med vår sked i mungipan + mkt lina, vi tar nu sats mot sista dagen på långturen och kl går mot 13.00 på dagen då fisk går på och efter odramatisk kamp landas en 8 kg fisk, när jag sen sätter ena riggen o pojk plockar med 8an i håven så bockar ena spöt djupt 2 gånger innan vrålet tilltar, på kort utlagd lina tar laxen fart i 450 fot snett ner under babords pulka, Det brann i rullen!!!!!! pojkarna lyckades håva en magnifik lax på drygt 13 kg, vilken pjäs.
Summa av årets fiske vart 10 laxar på drill varav 5 klev av inkl 2 linbrott, vilka minnen.
Idag tar vi en gösvända på Ekoln med Jonathan och Christine som gastar, mkt god mat o lite tårta från kalaset igår medföljer.

skitfiske på er/kjelle

Inga kommentarer: