tisdag 23 februari 2010

VHF-Certifikat med start nästa vecka.

Ja, det kan vara bra att vara innehavare av ett sånt.Tillståndet för Radion söker du på post/telestyrelsen och det har jag haft i flera år men något certifikat för radion har jag ej haft, men nu ska det bli av. 3 kurs-kvällar till en kostnad på 1000 kr kan vara värt att få grönt ljus för det hela.
När det gäller att framföra båten på lämpligt sätt ute vid Understen och den berömda farleden är något vi får hjälpas åt med därute, många nya trollare dyker säkert upp i år och jag kan bara säga till er att lyssna på stockholms killarna och Blue Magic dom är föredömen på att hjälpa oss alla och ger bra information vad som sker.
Jag har från säker källa information att kaoset är totalt på kommandobryggan då den stora tankern eller lastfartyget närmar sig platsen vi trollar på, dom har inte en chans att styra undan då deras flytt av fartygen kräver enorma avstånd. Så mellan märketsskallen och den svarta/gula konan ska du inte vara då fartyg är på gång att passera, i år kommer det att krävas ännu mer av oss därute men det går säkert bra om vi hjälps åt.
Laxen är fantastisk att kämpa mot därute på havet, men vi ska inte riskera att vi hamnar i onåd och i kläm med sjöfartsverket, då finns risken att man stänger området för trollingfiske.

skitfiske på er alla.

Inga kommentarer: