tisdag 22 februari 2022

Vintern håller i sig.

 Det var ett mäktigt snöande igår och jag tror vi landade på strax under 30 cm här på Upplands slätten. Det blåste så kopiöst samtidigt som det vräkte ner mängder med snö. Det var både mäktigt och hemskt........

Lite småplock med utrustningen inför vårens fiske och kanske lite funderingar på laxens närings kedja ? Utan strömming vad äter den då ? kommer laxen att sikta in sig på mindre beten nu när strömmingen avtar så pass ? Kanske lite Quack till våren och varför inte lite NK, smörgåsbordet är stort och mkt att välja på finns det.

Tittar över dragbilen lite och har idag fått i en ny generator då gammeln börjat flämta rött på lampan, så nu går den många mil till. Ska serva Haldexen med en ny pump/filter i april så jag har allt klart, inget är trasigt där utan bara underhåll efter många mil.

Ska bli intressant se hur dom nya reglerna för Östersjön kommer att fungera rent praktiskt, några som kommer att få problem är KBV som vid en kontroll ska kunna särskilja vart du har tagit fisken ? Men det är ju inte vårat problem.


skitfiske/Kjelle

3 kommentarer:

Tomas rådström sa...

Blir inget fiske för mig fick hjärtinfarkt i lastbilen

Team Bälinge sa...

Nej, fy vad hemskt Tomas. Hänt nyligen ? Jag sa ju åt dig att sluta jobba och ta tillvara på dagarna. Är det slutjobbat nu ?

Tomas rådström sa...

Vet inte hur det går har körförbud på bil och lastbil från 15 december till 15 juni