tisdag 25 maj 2021

Landsort igår Månd.

För min del var det premiär på Landsort och det med lite mersmak, fin arena att trolla lax på och vi gjorde vad vi kunde Jonathan /Jag då vi fick en trevlig tur med Petter. Fisk redan efter någon tim men den gick loss och hoppade bakom båten, typ 5-7 kg. Någon tim senare har vi nytt påslag och denna gång en lite bättre fisk runt 10-12 kg, men glädjen varar bara 5 sekunder sen brakar det loss!!

En stor säl går upp och tar vår fina lax och vägrar att släppa den, Jonathan tror han är tillbaka på Lofoten och hälleflundrafisket då han bjuder sälen rejält motstånd. Fightar kanske 15 min med sälen och avslutar med att sittande i fören på Petters båt nästan bli bogserad av sälen. Med 10 meter kvar till laxen och sälen så brister linan och sälen går vinnande ur fighten.

Vi pustar ut och får ordning på spöna och allt i båten igen och lite lunch innan vi får ett nytt påslag denna gång på andra sidan av Öja. Denna gång går det bättre och vi kan snabbt håva en lax på 7.5 kg!! Härligt med fisk i båten tycker vi alla innan en fritidsbåt plöjer över en av våra paravaner och nästa tömmer en rulle för oss!!

Nu rustar vi för Singö igen och ser fram mot nya äventyr, fisket känns trots dom 3 påslagen igår lite sent och på dom 20 båtarna igår togs det bara 2 fisk över 10 kg och totalt 12-13 lax, dom flesta runt 7 kg. Landsort blir nog hett till helgen och hela nästa vecka.


Skitfiske/Kjelle

Inga kommentarer: