fredag 12 februari 2021

Flippern.

 Flera hör av sig ang Flippern som fiskekamrat och jag säger du får inget optimalt båtskrov att jobba med men mkt båt för pengarna. Du har en sjösäkerhet som heter duga inga problem att fiska på 10-12 sm, stadig och stabil i sjön med sin tyngd. Den är mkt bra som natthärbärge och 3 personer funkar bra inne i sovkabin, så man får väga fördelar mot nackdelar. Har sparat mkt pengar på att inte hyra stuga dit man åker. Sen är man inte så låst vid datum heller utan mera flexibel.

Viktiga saker du ska göra med ditt skrov när du skaffat det.

# Täta akterspegeln genom att slipa ner i runt den skarv du har från babords kub till styrbordskub samt vid själva akterspegeln. Plasta med glasfiberremsor samt polyester. Gelcota/Lacka.

# Ta av relingslisten gör den ren invändigt samt stålborsta/slipa av lite där den suttit täta springan som är mellan skrovhalvorna med sika och låt torka . Lägg relingslisten i kokhett vatten sen tar du hjälp av 2 kompisar och spänner på listen och skruvar fast den baktill. Kommer in mkt vatten mellan skrovhalvorna då den gamla tätningen torkat sönder.

# Ta maskeringstejp och sätt 5 mm från relingslisten och sen lägger du en lagom sträng med svart sika både under och över listen. OBS! en sida i taget.

# Nu har du en tät båt. OBS! se även över öglan i fören som ofta är defekt på dom här gamla båtarna, jag gjorde så att jag gick till smeden som svetsa fast den yttre brickan som vart stum sen var det bara att lägga i sika och montera och dra hårt innefrån.

# När du väljer maskin till skrovet bör du ha 130-140 hk på akterspegeln ifall du har sällskap av 2 kompisar samt utrustning, kör du jämt själv kan du klara dig på 90-115 hk.

Skitfiske/Kjelle

Inga kommentarer: