fredag 8 januari 2021

Laxen hägrar.

17.7 kg väger pjäsen på väggen ovanför datorn, det är en av dom 3 som vi har uppstoppade. Min tog jag utanför Karlskrona under ett fantastiskt fiske i maj 2012. Det var under andra halvan av maj och tror vi fick nästan 50 lax på den veckan och då blåste vi ändå inne 1 dag. Hockey VM gick ju och våra stuggäster Larsson Motala samt Geflekillarna gjorde det trevligt i stugan.

Jonathan har en på 18 kg prick uppstoppad och David sin kloss på 20,9 kg ! Båda dom laxarna är tagna vid vattnen runt Understen. På våran topplista över tunga fiskar finns det 5 st till som väger mera än Jonathans grova och feta lax på 18 kg, men dom har fått gå tillbaka. Ett flertal av dom grova är tagna precis utanför Ålands skärgård. 18.6-17,8-19.1 vägde dom vi tog vid Ålands vattnen. Synd vi inte fick dom på tävlingen dagen därpå.

Bäst sked: Svårt att peka ut någon av alla dom fina skedar som finns, men i den här samlingen av stora laxar så har dom 2 största tagit på"Bälingeskeden" sen har "Märket" varit bra samt "Omvänd Popcorn" och "Öhnnerud" gärna med en klick av rött i rumpan. Några av skedarna är bättre på riggen och andra ger mest på ytfisket. Vi kan nämna det att vi tagit samtliga grova på Ismo Magnum trots att både NK och Grizzly skedar varit i vattnet.


Skitfiske/Kjelle

Inga kommentarer: