måndag 24 oktober 2011

Kållandsöträffen 2011.

Stort grattis till Marre/Ajax som tog hem det hela. Trevlig middag i lördags nere på Hörviken där vi/Marre-Ajax/Gefle/Stockholm-Pisces/Rini åt och ljög ikapp. Av de 7 team som bodde på Hörvikens Marina skrapades det på 3dagars fiske upp 3godkända fiskar, Rini 2 Gefle 1, beklagligt dåligt fiske(ledsamt) i Vänern just nu. Vi tappade en (1!) garanterat godkänd fisk annars bara returer 50-60cm, suck. Stundtals enormt med betesfisk (100m långt 10m högt kompakt) utan huggvillig lax/öring fisk i närheten.Stort tack till FK Trollspöt för bra arrangemang och till alla boende nere på Hörvikens Marina det var mkt trevligt.
Vi satsar nu på ett besök i Baggerud i december och Jul-laxen. Fram till dess blir det lite gäddbryt på mälarvattnen plus lite båtservice på det som lossnade i transporten på sjön.

Skitfiske/Kjelle

söndag 23 oktober 2011

lördag 22 oktober 2011

Sen start idag vid 10.30 lämna vi Spiken.

Nu kört i 1 tim ej något ännu men det ser bra ut.

fredag 21 oktober 2011

Öring retur


En retur vild-en riggkontakt- o nu en tappad på plainern

Vi nöter på-Tomic crome har skapat kontakterna.

Brände en på rigg nyss

Bra väder men var är fisken?

torsdag 20 oktober 2011

Lastat o klart

Mot kållandsö

måndag 17 oktober 2011

Det artade sig

Från att vara en seg förmiddag blev det en fin dag med ett par godkända gröna av 13st totalt. Utöver det landades även en fin gös på 3-4kg och en asp i samma storlek krokades smidigt av i vattnet. Vågen glömdes i forshaga men de två finare gäddorna uppskattas till smala sex och sju kilo. Det dom hade i huvud saknades totalt i kroppshydda. Efter det låg vikterna på cirka 4 kilo och nedåt. Nu blir det fiskbiologi i skolan och sedan kållandsö till helgen, skitfiske på er alla!

//Jonathan


söndag 16 oktober 2011

Em klart bättre.

Grabbarna har nu ökat tempot och dom fina vikterna droppar in och antalet ökat markant sen en trög fm , tyvär kan dom ej blogga några bilder men det kommer senare, flera fina bitar runt 7kg.

kjelle

Inga stora ännu 1 - 4 kg

Och gös på 3kg

Bra sked för vandraren.

Jag kan ta med till Kållandsö-maila eller ring så hämtar jag på Poolen - fraktfritt så klart.

Svampåret varit grymt bra.


Gäddfiske idag för grabbarna.

Jag plockar ihop grejor inför kålland och lite markservice hemma.

tisdag 11 oktober 2011

Jul-Laxen kör vi i år igen.

Hoppas på att det blir av denna gång, förra året ställdes det ju in pga vädrets makter. Vi var på plats ändå och hade det riktigt bra fred och halva lördagen sen kom det sämre väder men vi körde halvdag på söndagen med trots dåliga förutsättningar. Resan gav oss flera fina laxar med en topp på 7kg.Ska bli skoj att åka dit igen o testa lite, först nu blir det Kållandsöträffen 21-23 okt.

måndag 10 oktober 2011

Snart laxfiske


Bra tryck i gäddan nu

Gårdagens pjäser bjöd fint motstånd mkt feta o välmående-tigerfärgade westin o cisco bäst.

torsdag 6 oktober 2011

Gäddfiske söndag.

Ja nu drar säsongen på höstgädda igång på mälarfjärdarna med grova fina klossar som står och lurar på 7-8 meterskanten, vad dom gillar är stora Ciscon samt Swim Wizz och Beliver i härliga färger. Svårt få vågen över 10 kg men det är mkt mellan 5-9 kg och mängden kan variera mellan 10 gäddor en sämre dag och upp mot 25-30 på en bra dag, allt går naturligtvis tillbaka om dom inte gått sönder under fajten, när löven skiftar färg ska du ut på gädda fick jag lära mig av min läromästare för många år sen och det stämmer mkt bra, 1 okt till 15 nov årets bästa gäddfiskeperiod.
Vi siktar även på Kållandsträffen som går om några veckor det ska bli skoj, vi får hoppas vindarna är med oss samt även fiskelyckan förstås.

skitfiske/kjelle