tisdag 18 december 2018

Årets fiske 2018 hur var det ?

Vi börjar väl med laxfisket som vi i år placerat på Åland för hela slanten efter det grymma fiske vi hade 2017 , men detta år hade vi inte Fortuna med oss riktigt. Lax fick vi säkert upp mot 20 st men inte dom riktigt stora denna gång. Tror vi hade en topp på 13,5 kg och sen av dom lägre valörerna, ett par fina brända men det är sånt man får räkna med. Trevligt var det förstås med bra service på plats och mkt gamla bekanta särskilt på v-2 då tävlingen gick, tävla ska vi nog inte göra för fiske på kontorstid är inget för oss.

När vi slickat såren och gjort alla sommarjobb som skulle ordnas så var det dags för gösfisket som detta år går till historien som ett av dom bästa år jag varit med om. Det var fantastiskt bra på dom vatten där vi brukar köra, och vi hittade gösen rätt omgående och många magiska kvällar/nätter fick vi uppleva. Det var hur grymt som helst och mkt bra storlek på gösen med.

Gäddfisket vi fick uppleva var även det en av dom bättre säsongerna på höstgädda, Jonathan radade upp den ena efter den andra på 7-9 kg och visst det kom en 10,4 med och några andra påslag där stor gädda tagit den mindre som satt på vobblern!! Spöt var stummare än nånsin och man kan bara undra vad dom gäddorna vägde, upp kom trasor av en mindre gädda och bett på 15-20 cm över ryggen....
Flippern var även den ute på ett bra gäddfiske och jag tror Jonathan/Jag drog 38 gäddor den dagen med en topp på 7 kg. Kul se hur han lärt sig gäddfisket så himla bra och fattas bara annat då han var 4 år på första repan !

Skitfiske och God Jul / Kjelle

Inga kommentarer: