tisdag 29 mars 2016

Flippern i sjön på lördag.

Vårvärmen som varit i påsk har gjort rampen på södra Uppsala öppen, den norra mälarfjärden Ekoln med sina stora vattenmassor släpper sitt vintergrepp. Maskin ska startas upp och få gå varm någon timme, har lite småpyssel på kärran med som är så mkt lättare att göra då båten är avlastad. Efter det så är vi klara inför vandringslaxarna, så när som på dom nya dynorna till sovkabin som kommer i mitten av april.

Lite sugen på laxfiske nu, vi blir ett härligt gäng som ska ses nere på södra sverige och dra lite lax.

skitfiske / Kjelle

måndag 28 mars 2016

Laxfiske och långa dagar.

Matlådor klara för att värmas under krävande dagar på havet.

Stora Torskar på Lofoten.

Jonathan med gäster sliter på med stora torskar, vinden varit jobbig några dagar men det ser ut att gå åt rätt håll nu, dom var ut i en lucka på vinden igår, och resultatet var ju minst sagt bra, 32,8 kg!!!

Vill du se stora torskar gå in på Nordicseaangling.

Provkörning av båt inför laxsäsongen väntas till kommande helg, nice.

skitfiske / kjelle

lördag 26 mars 2016

Rampen låst vid Abbekås??

Ryktet säger att rampen är låst vid Abbekås! Man vill tydligen inte ha dit trolling folket eller?
Bra om någon kan kolla upp det för vi är ju många som skall söderut inom kort. Det finns ju flera ramper men denna ligger ju bra till och flera som kanske vill rampa där och som ordnat boende i närheten. Fick höra av en kille nyss att man måste ringa hamnfogden för att få upplåst så här tidigt på året, så det är väl det starkaste tips jag har för stunden.

Kompis till mig fick racerfiske igår med mkt lax och flera stora.

skitfiske / Kjelle

fredag 25 mars 2016

Påskpyssel

Förra årets påfund som var en riktig höjdare har i år gjorts ännu bättre, vi byter ut det ena buntbandet mot en O-ring, om det blir lika bra vet jag ej ännu men vi ska testa det. Jag kan säga att man var tvungen och titta upp på taket under transporten ifall spöna var kvar, det var ju så tyst. Det fanns alltid en bra plats att sätta skeden med den stora kroken på. Att använda rullstativet är ju en katastrof dels för att ev skada både krok/lina. Skeden hamnar ju i detta läge på det övre foamhandtaget och inte ett skrammel. Att sätta kroken i den lilla öglan som finns i botten på första spödelen är ju inte heller bra och vilken resonans skeden får mot spöklingan. Såg att det var fler som skulle testa detta i år.

Skåne närmar sig / Skitfiske

kjelle

torsdag 17 mars 2016

Det drar i laxtarmen nu.

Många hör av sig Angående vårfisket i södra sverige så det är nog laxfeber överlag tror jag. Själv hoppas jag rampen i Uppsala ska släppa isen så man kan rampa i och provköra maskin efter vinterns ingrepp.
Skitfiske / kjelle

tisdag 8 mars 2016

Wallassen åter i Flippern

Det vart ett bra besök hos Värmedoktorn och den snart 40 år gamla värmaren "still going strong", vi körde den på plats innan jag vände hemåt igen, och efter en efterlängtad lunch åkte overallen på och montering gällde på em. Snacka om värme efter 45 min så var det mellan 25-30 grader i sovkabinen!!! Något ledbruten är man dock efter den dåliga arbetställningen, men det får man väl ta.

skitfiske / kjelle

Termostatbyte klart.

Idag gästar vi värmedoktorn i Spånga och får Wallasvärmaren iordning. Jonathan på flyget mot Lofoten och nya äventyr.

onsdag 2 mars 2016

Godis till Laxen

Inte kan dom motstå detta, lite shopping mellan vevandet på rullarna.

skitfiske / kjelle