söndag 25 oktober 2015

Lax 2015.

Jonathan fick in en bra fisk på You Yube igår från årets fiske efter vandrare, vi ska se om vi kan få den till "bloggen", en grann vandrare som mörsha på bra.

kjelle

lördag 24 oktober 2015

Gäddan på gång.

David körde ett pass på Ekoln idag och första halvan på dagen levererade bra med fina fiskar på 6-6,5 kg och även fisk över 7 kg landades, ytterligare en stadigare pjäs som hade tyngt ner vågen till 7,5-8 kg klev på då i huggperioden men bestämde för att släppa greppet om vobblern.
Em vart en segare historia med några mindre fiskar. Mera kyla i veckan gör att det bara kan bli bättre ändå......

Nya tag på våra gäddhak kommande söndag då¨Jonathan/Jag kör ett pass med Flippern.

skitfiske / kjelle

måndag 19 oktober 2015

Ekoln levererar.

Jonathan körde ett pass idag och landade denna pjäs och ett tiotal till.Denna på topp med drygt 6 kg.

söndag 11 oktober 2015

On The Road

Detta skulle gått iväg i morse men bättre sent än aldrig, en kanondag med strålande höstväder fick vi idag, brände 4-5 gäddor och bordade 18 st varav några fina 5-7 kg. En kanonfin matgös som bonus fick följa med hem resten av all fisk i retur. Sista justeringarna på kärran vart gjord nu då båten var i sjön. Kärran/Winchen allt funkar kanon nu så det känns mkt bra. Åter på sjön i slutet av okt, nu väntar annat hantverk några helger framåt......

Vattentemp 12,9 - 13,2. Bäst fiskedjup 8-10 meter, början av nov kommer dom stora in på våra kanter, då är vi där igen......

skitfiske / Kjelle

lördag 10 oktober 2015

Imorgon gästar vi Norra Mälaren.

Kalla nätter i veckan bra för höstfisket.Blir lite justering på kärran då båten är i sjön.Vart kanon med den breda och långa gångrampen.

tisdag 6 oktober 2015

Trailervalet.

Ja det var många faktorer som skulle vägas för och emot innan jag tog beslutet att välja Vlemmix 1800. Efter vägning på bilprovningen med avkopplad kärra från bilen och vågen stannade på 1660kg inkl trailervikten, drog jag bort vikten på kärran så var det1300 kg som tillhörde båten. Fanns några saker på kärran som vägde extra, men båtens vikt 1285 kg ca. Med det facit i handen så började jakten på en kärra som skulle uppfylla mina krav. Jag tittade på TK boggie 2 ton och Bålsta 2 ton boggie men släppte den tanken ganska snart då det kostade så pass mkt mer och för bara 40-50 kg mera last. Fogelsta 1800 kg fanns med i bilden och likaså Benderup och Variant Ocean likaså där med 1800 kg, dom 3 mod lastade 1340-1380kg. Bålsta har en 1800 vagn med, men låg för högt i pris med en lastvikt på 1380 kg där med.
Vlemmix 1800 lastar 1400 kg och då har jag valt den mod som är 631cm lång, dom har en som är över 7,0 met och som lastar 1350 kg.
Det räcker gott med den något kortare modellen och bra med plats mellan trailer och bil då båten fått rätt kultryck, kärran går grymt stadigt på vägen både lastad och tom, tvärbalkarna ligger lågt i ramen vilket gör att båten sjunker ner lite i kärran och blir grymt stabil/stadig.
En mkt bra konstruktion på lysramp/stödhjul stadigt winchtorn och en rejäl ram med bra balkar tvärsöver gör att det känns rätt, sen inte heller helt fel med en prislapp som stämmer med. Nu har vi utrustat denna lite extra med extra sidostöd så vi har 3 st par per långsida och även en tippvagga i centrum. Under resans gång framöver så får vi se om det dyker upp justeringar som behöver ordnas, men så är det ju med det mesta vad gäller trolling ekipage.

skitfiske / kjelle

söndag 4 oktober 2015

Ekipaget snart klart.

Det vart några timmar över på em idag från husrenoveringen så det var bara att ta sikte på Flippern igen. Tog i veckan hem nya längre fästklämmor till stolparna på sidostöden, dom var ju satta på den yttre delen av ramen vid leverans men det passa ej riktigt bra för Flippern, utan nu sitter allt monterat på dom grova tvärbalkarna istället vilket vart helt kanon. Passade på att få allt rätt inställt så nu står hon fint på kärran. Elwinchen Bronco 4500 Workhorse kopplades in idag och allt fungera helt kanon, man kan ju styra den som vanligt med handkontroll och 2 meter kabel, men även trådlöst då man är själv och står ute på trailern. Blir kanonbra med nya gångrampen som ska hämtas på onsd och som kommer på plats samma kväll, valde att ta den lite längre än dom som finns på marknaden samt 5 cm bredare med.

Gäddfiske väntar nästa söndag.

Skitfiske / Kjelle

lördag 3 oktober 2015