tisdag 28 oktober 2014

Då väntar lite båtservice i veckan.

Nu när Sangrian ebbat ut och vardagen knackar på dörren igen så blir det lite service på båten så klart, finns ständigt små jobb man behöver fixa, ev kan det bli ett gäddpass på söndag om inte blåsten ställer till det. Det kunde bli både regn och blåst sa dom på lokala vädret ikväll, grabbarna kör på sista  svängen nu med Uttern som strax är klar för bruk, får vi hoppas.

Snart dags att beställa ny lina för laxfisket 2015 samt någon beställning på skedar lär det väl bli med antar jag, dock inga nya färger. Dom vi har sitter som smäcken men behöver öka på antalet lite då det skrotas en del skedar varje år.

Laxfisket på havet drar längsta strået helt klart och vi satsar på Blekinge samt Understen 2015, ev kan bli en Skåneresa med det avgörs lite senare. En hel del annat som ska stämma med för att vi ska få ihop det, dessutom vill man ju ha lite sem kvar på sommaren också.

skitfiske /Kjelle

måndag 27 oktober 2014

Barcelona så vackert.

--Ja det kan man lugnt säga, vilken upplevelse det var att strosa runt i staden som hade mycket att bjuda på, vilken arkitektur. Vädret var kanon 22-26+ grader var inte helt fel. Hit åker jag nog igen vid tillfälle.

kjelle
Skickat från min Doro Experience®

lördag 18 oktober 2014

bra dag på sjön.

Mkt bete idag o fina gäddor.båten och allt funka bra även jobbet med akterspegeln ok.
--
Skickat från min Doro Experience®

torsdag 16 oktober 2014

snart i sjön igen

en båt som ständigt utvecklas.
--
Skickat från min Doro Experience®

onsdag 15 oktober 2014

klar för sjön.

Vart mkt gjort igår ser bra ut.
--
Skickat från min Doro Experience®

söndag 12 oktober 2014

Då var sukkan på plats igen.

--
Skickat från min Doro Experience® Äntligen får man säga så sitter den där igen, efter jobbet på akterspegeln det känns grymt bra och sen på det sätt den är monterad denna gång med rejäl stödplåt mellan motorbryggan och spegeln. David kom över ett parti rejäla brickor som vi har som stöd nere bakom tanken samt i motorbrunn, dom vart kanonbra.

Vi har ju gjort allt jobb själva från demontering av motorn, slipning av färg/gelcoat, plastning med polyester o härdare slipning igen och sen gelcoatat och ny slipning följt av toplacken. det man lär sig av ett sånt här höstjobb är att det tar mkt mer tid än man räknat med, men nu är det bara lite finlir kvar med kablage /styrning och sanering av båt, skönt att ha en tät akterspegel.

skitfiske/kjelle

lördag 11 oktober 2014

montering imorg.

Ja då åker maskin på imorg em sen några tim i veckan med kablage och styrning. gäddfiske med bonusgös kommande helg väntar.
--
Skickat från min Doro Experience®

onsdag 8 oktober 2014

motorplåten.

På plats nu i dagarna. lite småfix kvar sen motormont sönd.
--
Skickat från min Doro Experience®

måndag 6 oktober 2014

Såg bra ut på akterspegeln.

Var förbi båten en sväng och skåda på jobbet vi lagt ner, tog lite mått och borrade dom undre hålen till motorplåten som ska dit senare i veckan. Även hålet till skvalpvattnet märktes upp ev skall vi byta plaströret i det hålet med då det är 36 år gammalt och kanske behöver förnyas lite, passar på nu när maskin är av.Borrar ur det och pressar i ett bit pvc-rör med med tätning runt först, helgarderat för vattenintag. Läser man flipperforum så är det ett gissel då vattnet tränger in i den genomföringen,spegeln blir svampig och mjuk. Vi har ju inte haft det problemet men känns rätt att byta den nu.

skitfiske /  kjelle

söndag 5 oktober 2014

toppskicktet lagt.

--
Skickat från min Doro Experience®

på gång me aktern

--
Skickat från min Doro Experience®

lördag 4 oktober 2014

lackering gäller imorgon.

Vi närmar oss slutet på akterspegelsjobbet och bara lackering kvar imorgon, blir lätt mera tim än man räknat med när det är så pass stort ingrepp, men värt varje timme. Blir 3-4 varv med lack över spegeln och ner i bottendelen på motorbrunn där slipmaskinen härjat lite grand, samt på kanterna upp mot akterhyllorna. Sukkan ska monteras dit bara bondens traktor får en ny startmotor i veckan, sen har vi resten kvar med styrning - kablage- övrigt, jag har haft som mål att vara sjöklar till 18/10 då jag räknar med starta upp gäddfisket på Mälaren.

Några mindre jobb ska fixas under vintern sen innan vi tar sats mot nya laxäventyr 2015, grabbarnas lilla gäddracer gå även den mot sitt slutmål och beräknas färdig inom kort, snacka om ombyggnad av det lilla flytetyget.

skitfiske / Kjelle